Пилинг за лице и тяло с горски ягоди

Как да си го направим сами?

Когато бях дете, с дядо ми се разхождахме с часове из гората. Едно от най-любимите ми неща беше, че се наяждах като за последно с горски ягодиСега, след като пораснах, открих, че тези прекрасни плодове имат и друго приложение. Освен за сладко и да си ги хапвам за закуска с кисело мляко, а именно за пилинг на лицето и тялото.

За тази рецепта са ви нужни не повече от две-три супени лъжици с горски ягоди, както и три чаени лъжици с мед. Меда препоръчвам да е “Горски Букет”, а не манов, защото в “Горски Букет” е събран прашец от различни билки, който подпомага подхранването на кожата.

Ягодите се смачкват, докато не станат на каша в една порцеланова чаша и след това се добавя меда към тях. Сместа се разбърква хубаво и се нанася с четка върху лицето.  Преди това си направете парна баня на лицето, за да се отворят порите. Ако нямате четка, няма нищо лошо да плескате с ръцете, все пак трябва и да се забавляваме от време на време.

Желателно е да поседите така около 20 минути. Легнете си спокойно, затворете очи и се отпуснете. След като изтече времето, поръсете лицето си с безамонячна сода биларбонат .Аз използвам тази на “Здравница” и си я взимам от дрогерията. Започнете да правите внимателни кръгови движения по цялото лице.

Какво следва след нанасянето?

Когато сте изтъркали цялото лице, можете да се измиете внимателно с топла вода. Аз обикновенно първо завърсвам сместта от лицето на клиента много внимателно с топла кърпа.

След като лицето ви е измито и подсушено, се намажете с масажно масло или зехтин. Аз обикновенно използвам масажно масло, което сама съм си направила и гледам да е със същите съставки като пилинга. Този пилинг може да прави и с билки, но това е друга рецепта за друг път.

След тази процедура, лицето ви ще грейне. Препоръчвам ви да я правите веднъж в седмицата, за да има дълготраен ефект.

Тази рецепта може да се използва за всяка част от тялото. В момента в салона предлагам само и единствено пилинг на гърба, ръцете и краката, който включва и масаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *