За живота

Кои сме ние и защо сме тук?

На света живеят няколко милиарда хора. Въпреки това може би повече от 95% от тях нямат никаква идея защо са тук и какво точно представлява живота. За сметка на това всеки един от тях има свое собствено мнение какво представлява живота според тяхното ниво на съзнание. На пример някои смятат, че се живее само веднъж и трябва да вземат възможно най-много от тази възможност. Това са хора, които винаги бързат. Такива, които живеят в един непрекъснаг страх, че света може да свърши, а те да не са се наживяли достатъчно. Както и че не са постигнали достатъчно и не са готови да си отидат. 

Това е само един пример, но има още много, за които съм сигурна, че и сами можете да се сетите. В тази статия ще пиша за моето виждане за живота, погледнат от нивото на съзнание, което аз имам. За мен животът е много простичък – на него трябва да се радваш всеки ден. Не с алкохол, наркотици и цели нощи прекарани по баровете, а да му се радваш от сърцето. Да оценяваш всяка една минута, всяка една секунда. Както и да се стараеш те да не са изгубени.

Какво имам предвид под изгубени ли? За мен изгубен момент означава всеки един миг, в който ти не следваш своята истинска същност. Както и когато не следваш сърцето си, а се съобразяваш с някой друг. Да се занимаваш с нещо, което не те изгражда, а е просто поредното задължение. В живота е хубаво да си свободен да правиш собствени избори, собствени грешки, защото именно от тях се учиш най-много.

Да се радваш и да обичаш

Освен че аз приемам, че ние сме тук, за да се радваме, ние също така сме тук и за да създаваме. Всеки от нас носи нещо в сърчицето си, което го радва и иска да създаде. Пък било то и малка бакалия или ферма за гъби. За съжаление често ни е вменявано, че не можем да постигнем нашите мечти. Както и че не можем да реализираме нашите идеи. Аз никога не съм вярвала, че на света има нещо,  което да не мога да постигна и никога не съм се отказвала. 

Животът е една игра. Ако нещо лошо ни се случи, като на пример да загубим близък, дете, сестра или съпруг, ни се създава напрежение. Болката, която генерира, би трябвало да ни изтреля поне 10 хода напред, ако изиграем картите си правилно. Тези неща не се случват, за да ни накажат, за да ни заболи. Те се случват защото искат да ни покажат колко сме силни и на какво сме способни. От друга страна на близките ни се предиставя един нов шанс да се завърнат на тази земя под друга форма и да продължат да се развиват.

Хората непрекъснато се спремят към щастието, а в същото време сами си го отнемат оплаквайки загубеното. Фокусират се върху миналото или бъдещето, или това което нямат. Истината е, че ние държим най-голямото богатство и това сме самите ние.  Както нашата истинска същност, която чака да бъде събудена и да започне да създава.

Не сме се родили за да бъдем роби

Живота е един низ от случки и събития, причини и следствия, които ние смятаме, че не можем да владеем и се оставяме на съдбата. Всеки един от нас притежава способността във всеки един момент да промени своята реалност, да промени начина, по който вижда хората и живота. Ние сме тук, за да се развиваме, да създаваме, а не да бъдем роби.  Родили сме се свободни и в продължение на години сме си отнемали малко по малко свободата. 

Това е моята визия за живота. Аз съм тук, за да се радвам и да създавам и когато някой ден дойде време да си отида от този свят, ще го направя с усмивка на лицето, защото ще знам, че не съм пропиляла своето време на това прекрасно място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *