За силните билки и хората

Силата на билките

Тъй като дойде моето любимо време от годината – а именно пролетта, а с нея и прекрасните разстения, които наричаме билки, реших, че е време да напиша публикация в тяхна чест.

Обичам да ходя по гората и да събирам билки. Това са едни от най-интелегентните същества на нашата планета. Всяка една от тях е със силна вибрация, която помага при различни заболявания или състояния.

Те се приемат по различен начин, в зависимост от какво точно се нуждае нашият организъм. Голяма част от билките се изсушават, а след това се превръщат в чай. Един съвет за чая – не варете билките, а просто ги запарете и то не с вряла вода, а с умерена. По този начин запазвате техните свойства в по-голямо количество. Ако все пак искате да ги варите, не чакайте водата да кипне, а просто да се образуват балончета и водата е леко загрята.

Приложение на билките

Някои от билките, като на пример мащерката и ментата, могат да се използват и за нещо друго, след като сте си сварили чай. Така вместо да изхвърляте билката, вие можете да се насладите на един прекрасен чай. Също така и да използвате пълния й потенциал за нещо друго. Имам няколко рецепти, които ще споделя с вас в близките дни.

Другото нещо, което е важно да знаете за билките е, че когато те се прилагат външно, нашия организъм, тоест кожата ни, не ги абсорбира. Кожата ни е създадена така, че да може да попива само и единствено вода и етерични масла, които се използват при ароматерапията. Всички кремове против бръчки и масла за кожа, нямат никакъв друг ефект върху кожата. Те единствено хидратират вече мъртвите клетки по нея. Стават и за да й придадът блясък.

Всъщност това, което ни лекува след като сме нанесли крема или маслото от натурални билки, е самата вибрация на билката. За това е изключително важно къде и как е отгледано разстението. Важен е и начинът и намерението, с които е откъснато всяко стръкче. Аз винаги благодаря на билката за нейната помощ, преди да я откъсна. Също така не мисля за нищо друго, освен за това къде, как и за какво ще бъде използвана.

Ако желаете да научите нещо повече за билките, за това как се комбинират и какво свойства имат, ви препоръчвам да посетите сайта www.bilkaria.net. Изгледайте някои от лекциите на Емил Елмазов.

Билките са много чувствителни и в същото време силни същества, които могат да въздействат благоприятно на човека без значение в какво състояние се намира, стига той да успее да се свърже с тях и да иска сам да си поногне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *