За майките

Защо съществува жената?

Целта на почти всяка жена на тази планета е да стане майка, да създаде потомство. Защото все пак това е нейната работа, за това е дошла. Но най-вече защото майките са най-голямото богатство на този свят.

А дали наистина е така? Дали наистина това е най-важната цел в нашия живот – да посрещнем един нов Дух на този свят? Истината е, че не това е главната ни и най-важна цел. Задачата ни тук е да живеем истинската си същност и цел, да се развиваме чрез творчество.

Много жени смятат, че имайки дете ще запълнят празнината в своя живот, ще получат това, което им липсва. Други пък просто следват „традициите“, за да бъдат приети от обществото. Има и такива, които просто искат някой да се грижи за тях или да осъществи техните житейски планове, които сами не са постигнали.

Майчината любов

Всяка една от тези жени обича детето си по свой начин. Много хора казват, че майчинската любов е безусловна, но моят мъдър Рейки учител казва, че тази любов всъщност е обгърната с най-много условия. Всяка майка иска детето й да е добре, да се развива. Но не по свой начин, а по начина по който тя смята, че е най-добре за детето. Защото тя като майка се определя с успехите и загубите на своето дете. Все пак то е нейното най-голямо творение. Адмирации за тези майки, които оставят детето си да взима собствени решения и да прави грешки, колкото и да ги боли. Защото само така то може да се научи и да придобие нужния му опит.

Децата имат нужда само и единствено от любов и внимание. Не от играчки, не от екскурзии, а просто от внимание и любов, които можем да им осигурим във всеки един момемт. В стремежа си да задоволят децата материално обаче, майките губят истински контакт с тях.

Най-важното нещо за едно дете още от самото му раждане, е да получи любов и да бъде въведено в нашия свят. То иска да открие своето място, да разбере че е значимо и обичано. За това и майката е най-важния човек в неговия живот още от самото начало и тя не бива да се подценява по никакъв начин, защото на нея се пада отговорността да развие интуицията на детето и да го научи да обича.

Това е гледната точка на едно дете що се отнася до майчинството. И въпреки всичко не бива да съдим своите майки, своите родители, защото според тяхното ниво на съзнание, те са ни дали най-доброто, което са могли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *