Рейки

За повечето хора Рейки е просто енергийно лечение или вариант за спасение. За мен Рейки започва да се превръща в начин на живот, защото чисто и просто Рейки е най-силната вибрация, която съществува на този свят, а именно тази на любовта и именно чрез нея ни се дава възможност да лекуваме както себе си така и другите.

Рейки е лечение чрез използване на символи и енергия, която тече през нас и се влива чрез допир на нашите длани до друг човек или до самите нас. Този вид лечение се използва най-често върху пациенти, които се подлагат на химиотерапия. Прилагането на Рейки върху пациента по време на химиотерапията намалява щетите, които се нанасят върху неговото тяло.

Но Рейки е много повече от начин за лечение. То изтръгва негативните емоции от нашите мисли или ни помага да се изправим срещу тях, дава ни сили да ги преодолеем, в зависимост от това дали искаме само временно спасение или наистина да опознаем себе си.

Високата вибрация на Рейки позволява на практикуващия да сканира напълно тялото на човек и да открие голяма част от нередностите, които се случват в него. Рейки се използва за диагностика на болести, но практикуващия все пак приканва своя клиент да се консултира с лекар.

Лично аз най-често използвам Рейки, за да открия каква емоция или случка е предизвикала дадена болест или смущение в тялото и ума на човек, след което правя кратка консултация и давам възможност на клиента сам да се изправи срещу проблема. В крайна сметка ние сами създаваме своите проблеми, болки, емоционални състояния и болести и само ние самите можем да се изправим срещу тях и да ги преодолеем. Рейки просто ни показва пътя, по който да тръгнем и ни дава вътрешна сила.

Самото усещане на релаксация след процедурата не може да се сравни с нищо друго, защото по време на нея, човек също се изправя срещу себе си и има възможност да преодолее всеки един проблем заседнал в душата му.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *