Холистичен Масаж

Какво представлява холистичния масаж

Холистичния масаж се състои от четири основни движения, които се съчетават по различен начин.  Той се адаптира в зависимост от това върху коя част от тялото работи масажистът. Този вид холистичен масаж не само помага на човек да се отпусне и да релаксира, но и му въздейства на енергийно ниво. Осводождава много от негативните емоции, които са се натрупали в съзнанието на клиента.

Най-добрата част от терапията е масажа на главата. Той може да бъде направен самостоятелно или в комбинация с друга част от тялото. Дълбочината на масажа кара главоболието да изчезне за минути. Също така има голяма вероятност клиента да изпадне в медитативно състояние

Едно от предимствата на холистичния масаж е, че раздвижва както мускулната, така и лимфната система на клиента. Когато сме в движение или тренираме, ние раздвижваме лимфната система на цялото тяло (с изключение на тази част от нея, кочто се намира в главата). По този начин не й позволяваме сама да се дренира. За да раздвижите частта от лимфната система, която се намира в главата, препоръчвам масаж на главата. Препоръчвам и още един начин. Всяка сутрин на гладно след като сте си измили зъбите, може да жебуркате шарлан, кокосово масло или зехтин за около 20 минути. 

Препоръчвам холистичен масаж и на спортисти, защото загрява и успокоява мускулите след тренировка. На другия ден те са отново готови за нови подвизи. Както и на хора, работещи в офиси и прекарващи дълго време пред компютъра.

Едно от най-хубавите качества на този вид масаж е, че той се адаптира и променя в зависимост от нуждите на клиента. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *