Масло за масаж от жълт кантарион и диви ягоди

Как да си го направим в домашни условия?

 Една от любимите ми рецепти е тази за масло за масаж от жълт кантарион и диви ягоди. Преди да започна със съставките, искам да ви дам един съвет. Не правете прекалено голямо количество масло, защото в рамките на максимум 3 седмици, ще се развали и няма да може да се ползва, тъй като започва да мухлясва. Това масло стимулира нервната система и помага за релаксацията на мускулуте. 

Съберете десетина коренчета от жълт кантарион и внимателно откъснете цветчетата им. Може разбира се да не късате цчлото коренче, а просто цветчетата, зависи кое вие по-удобно. Сложете ги в един буркан, който събира максимум от 300 мл течност.

Тряват ви около 100-150 гр диви ягоди или една пластмасова чаша от кафе. Измийте ягодите и ги намачкайте, желателно е да бъдат намачкани с ръце, след което ги добавете към цветчетата на жълтия кантарион.

На края добавете 200 лм зехтин или някакво друго масло (бадемово, сусамово) в зависимост от вашите предпочитания. 

Запечатайте хубаво буркана и го оставете на хладно и тъмно място за една седмица като всеки ден го разтрисате без да го отваряте, за да предотвратите появата на мухъл и ферментация.

След като е минала една седмица, извадете буркана и прецедете неговото съдържание през тензух или много тънка цедка. Така ще получите близо 200 мл масло за масаж, което можете да използвате за 3 седмици. Маслото може да се използва и просто за хидратиране на кожата.

Ако сте алергични към някоя от съставките, моля не прилагайте тази рецепта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *