За песента

„Когато по някой път аз настоявам да пеете, целта ми е да пеете по свобода. Във вас често има амбиция да пеете по-хубаво от другите. Аз искам да пея, че като ме слуша Господа да е доволен от мене, и ангелите като ме слушат и вие да ме слушате. Вашият слух не е такъв, какъвто трябва да бъде.“ – учителят Бейнса Дуно. 
Песента не идва от слуха, нито от гласа, а от сърцето. Тя е висше проявление на Духа. Няма значение дали пеете правилно или дали другите ще удобрят вашия глас. Единственото, което има значение е да пеете от сърце, да се радвате и да изразявате себе си чрез тази песен. Песента може да лекува, да пречиства и да изпълва човек с лекота. 
Когато едно дете е неспокойно и чуе песента на своята майка, то мигновенно се успокоява, усеща нейната любов, нейното сърце. Така е и с хората. Песента освобождава вашия Дух, тя е молитва, вик към него, тя е едно от най-високите творчества познати на човечеството. 
Пеем ли с отворено сърце, ние приемаме себе си каквито сме. Приемаме своите недостатъци, своите качества и ги изразяваме чрез гласа си, който звучи сякаш от друго измерение. 
Пейте и се радвайте на живота, радвайте се на всяко нещо, което ви поднесе, посрещайте и хубавото и лошото с песен и го изпращайте пак с песен. 
По стара нигерийска традиция, когато почине възрастен човек, хората събрали се да го изпратят, пеят и танцуват, празнуват неговия живот, както и неговото преминаване в Другия Свят. 
Пейте и се освободете от всичко, което ви тежи, което ви пречи. Пейте, защото това е вашата молитва към Духа, един от начините да се свържете с него и да го усетите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *